Tess Merlot brengt Franstalige ode aan Den Haag met ‘La Haye’

Auteur: Jean Quist

De Haagse zangeres Tess Merlot oftewel Tess van der Zwet brengt met haar nieuwste single La Haye een vrolijke, zomerse ode aan de haar thuisstad. Het nummer is op alle streamingdiensten te beluisteren en gaat over haar liefde voor de hofstad en hoe ze er –zelfs op vakantie in Frankrijk- altijd naar terugverlangt. Het Haags Productiebedrijf maakte er een video bij die de stad door de ogen van de zangeres laat zien: onder meer het Lange Voorhout, de Papestraat, de Oude Molstraat en de Paleistuinen komen voorbij. Tess Merlot presenteert op zondag 25 juli haar debuutalbum Laissez-moi in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Tess: “Ik heb altijd een chanson willen schrijven over Den Haag, de stad waar ik al 8 jaar woon en mijn hart aan verpand heb. Over Den Haag is altijd wel iets te zeuren: de noorderwind is te koud, het is te druk in de stad, het regent altijd of het is juist te warm… Bovendien komt Den Haag veel te vaak negatief in het nieuws. Maar de stad is zo mooi, heeft zo ontzettend veel te bieden, er wonen zoveel lieve, leuke mensen. Zodra ik er weg ben, heb ik er al heimwee naar, of het nu zomer of winter is. Daar gaat het nummer over.”

Scheveningen
Op de singlecover staat Scheveningen zoals het er in juni 1969 uitzag. “Scheveningen is onlosmakelijk verbonden met Den Haag; ik woon zelf in stadsdeel Scheveningen en ben meerdere malen per week op het strand te vinden. Scheveningen wordt in het nummer niet genoemd -probeer dat namelijk maar eens uit te spreken in het Frans- maar ik wilde er ook zeker niet aan voorbij gaan. Daarom heb ik deze waanzinnige foto van de Haagse fotograaf Ronald Speijer als singlecover gekozen. La Haye gaat namelijk evengoed over Scheveningen.”

Tess schreef de tekst van het lied met taaldocent en tekstcoach Sylvain Lelarge. Guillaume Marcenac maakte er de muziek bij. Linda Hastrich maakte de foto van Tess.

www.tessmerlot.com

YouTube player

Dit delen:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.